Antwerpen, Belgium
ikenik is een schoon liedje van bob dylan en dat zeggen de rasta’s om te zeggen dat we allemaal één zijn. ikenik is de werktitel van een stuk dat wij aan het maken zijn. ikenik vertrekt vanuit de vraag hoe je het persoonlijke kan theatraliseren op een interessante, lees, niet melige, manier. ikenik zijn studenten theaterwetenschap aan ua, onder begeleiding van kristien de proost. ikenik is de blog waarop je kan volgen waar het allemaal naartoe gaat. ikenik speelt in februari 2010.

maandag 11 januari 2010

TED

Twee toespraken op TED.com die misschien interessant zijn als achtergrondinformatie.
TED is een organisatie die 'lectures' organiseert, gegeven door interessante mensen op zeer verschillende vlakken en ze dan op zijn site zet, toegankelijk voor iedereen. Soms nogal amerikaans van inslag maar dikwijls toch interessant.
De twee die ik hier doorstuur gaan over de paradox van de vrije keuze (dat die ons eigenlijk eerder verlamt dan vrij maakt) en over de status die wij toekennen aan mensen met succes en waarom.
De eerste heb ik gekozen in het kader van ons denken over: is iemand de som van zijn keuzes?
De tweede in het licht van het idee dat je moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, of meedraaien in een bepaald systeem om aanvaard of geliefd te zijn.

http://www.ted.com/talks/lang/eng/barry_schwartz_on_the_paradox_of_choice.html

http://www.ted.com/talks/lang/eng/alain_de_botton_a_kinder_gentler_philosophy_of_success.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers